Новини и събития

Трети модул на Политическа академия "Д.Благоев", 11-13 май 2018 г., гр. Несебър

„БСП КАТО ЧЛЕН НА СИ И ПЕС – ИДЕЙНО-ПРОГРАМНО И ОРГАНИЗАЦИОННО РАЗВИТИЕ” темата на третият модул на Политическата академия на НПИ „Димитър Благоев“. Обучението ще се проведе от 11 до 13 май 2018 г., в Несебър.

          Водещи лектори на модула ще бъдат: председателя на Комисията по идейното и програмно развитие, анализи, прогнози, пропаганда и агитация на НС на БСП д-р Валери Жаблянов; директора на НПИ и председател на Комисията за политическо образование - Ивелин Николов;  водещите експерти в областта на политическия анализ и  политическия маркетинг -  доц. д-р Добрин Канев от НБУ и доц. д-р Лиляна Канева от ЦИПИ; директора на ЦПО при НПИ доц. д-р Евгений Кандиларов.

          Специален политически гост на модула ще бъде Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП.

          Основните теми, които ще бъдат представени в рамките на обучението са посветени на: Идейното и програмно развитие на БСП и новата идентичност на партията в програмата „Свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество“; Историческият път на българския социализъм от края на ХІХ век до наши дни; Трансформацията на БСП и приемането й за член на ПЕС и СИ; Ролята на програмните документи на БСП, както и Организационно-уставното състояние на БСП.